Det bortglömda inlägget : )

Börjar med att säga nedras Halebop . .. bara strular å strular ! Så, då var det negativa undanstökat : )

Verkade inte så populärt med ett uteslutet inlägg igår . . fast det ändå var ett inlägg. Så här kommer en resumé från gårdagen + dagens händelser:

Igår träffades en hel grupp på Umeå Folkets Hus klockan 09.00. Anledningen var att vi skulle ha Gesällträning. En lyxig kurs och ack så dyyyyyyr . . tur att jag har en så snäll chef som betalade åt mig : ) Vi tränade damklippning + formblåsning . .läggning av coctailfrisyr och lite annat. Vi fick även avnjuta en uuuunderbar lunch ! Först en gulash-soppa med hembakt bröd, och efter det lammfärsbiffar med potatis . . och vid sidan om fanns en stoor sallads buffé ! Man rullade uppför trapporna för att fortsätta med arbetet.
Sen hojjade vi hem och donade . . gjorde varma mackor, handlade .. å lite sånt .

I morse var det upp och hoppa igen, klockan 08.00 började andra kursdagen. Vi kammade ur våra läggningar, klippte klassisk herr och fönade vågor. Ingen lunch ingick idag till allas stora besvikelse : ( men vi slutade klockan 12.30 iaf ! ÄNTLIGEN en ledig eftermiddag ! :D Josse å jag var in på salongen å hälsade på . . så nu ska Josse provjobba där på lördag för att eventuellt göra sin praktik med mig . . Jalle kunde inte säga nej när jag frågade ;p
Sen cyklade vi hem . . åt lite och drog på oss träningskläderna.
Förra veckan köpte jag ett par helt underbara byxor på HM som jag tränar i . . så ruggigt sköna !! Aldrig vart med om maken ! Så vi tog en lång promenad i det vackra höstlandskapet.

Solen lyste starkt upp alla gula träd, luften var så frisk att kiderna rodnade, och vi hade sånt tempo att ryggen blev varm : ) låter det inte underbart ? Nere vid dammen plaskade "gåsarna" fritt . . . önskade att jag hade haft med mig kameran . . .jag som alltid bär med mig kameran i väskan glömde den just idag !! Hade blivit såå vackra bilder.

Därefter stressade vi två oss vidare ner på stan för att möta Klara. Vi tog en fika på Starz . . daimtårta å grönt the *mums* och sen begav vi oss vidare till Make Up Store för en club-kväll . Det va himla trevligt . . med vin och buffé . . å rabatt å massa smink . . köpte en ny foundation, ett puder och en borste, så jag fick 150 kronor rabatt : ) vilket betydde att jag BARA behövde betala 600 kronor !!!! det är hutlöst, jag vet . .

Resten av kvällen ägnade jag mig åt mig själv . . målade tånaglarna härligt röda och på händerna blev det fransk manikyr : ) drack en kopp grönt the och åt ett kokt ägg.
Hoppas Matte vill massera mina fina fötter när han kommer i helgen, tihi ! Då ska vi strosa på stan, umgås å ha trevligt : ) Längtar !!

Men, gott folk, sömn gör en vackrare än en dyr make up . . såååå, jag borde sova . Puss å kläm

äsch ..

hörreni gott folk . . jag är riktigt trött . . å på lite halvtaskigt humör . . så jag skriver i morgon istället, ett glatt inlägg.
Då kan jag berätta om den tvådagars Gesäll-kurs jag vart på . . och om Make Up Stores klubbkväll som jag ska på i morgon : ) blir inte det bra ?

Puss på er ! *

Braiga tisdagar : )

Jag har alltid ogillat tisdagar. Det har liksom vart den tyngsta dagen, dagen efter måndag, och dagen innan onsdag då det närmar sig helg. Tisdag har alltid vart en grå och trist mellandag. Fram tills nu, tills skolan började här i umeå !
Morgonen börjar med ett nästan tre timmar långt make up pass. Även om vi fortfarande jobbar med grunder så är det grymt roligt. Jag har liksom aldrig kännt att make up är min grej, hår är mitt område, men det känns som att jag är mer öppen för det här nu. Det märks att vi från Gävle jobbat mycket mer än de andra med smink, och det har tagit upp en stor del av vår utbildning . . vilket vår lärare Lisa uppskattar. Hon är grym, och lär ut en massa nya saker ! Fast man jobbat så mkt med detta under tre år så har man alltid med sig flera nya kunskaper när lektionen är slut.

Därefter väntar lunch, som verkligen behövs inför nästa pass !! Då väntar en engelska lektion på 2 timmar och trettio minuter !! Ett riktigt grispass . . å jag gillar inte engelska, inte i skolan alltså, det har jag aldrig gjort, men hittills har det inte vart tråkigt en enda gång !
Karolina ska ha en stor eloge för sin energi som hon smittar av sig på alla och för det upplägg hon gör på lektionern. Det är mycket mycket prat, lite läsa, mycket diskutera, lite skriva .. . . kan inte bli mer perfekt för oss frisörer : )

Och till sist . . styrketräning med Anne-Gerd ! Haha, höjdpunkten på veckan ! Det där är en riktigt liten krut-kärring ska ni veta !! Hon springer runt å gymmar med oss på lektionerna, I TRÄSKOR ! :D kan ni tänka er ?! Sist hade hon svarta med handmålningar på, och idag hade hon helvita : ) Men det är en skön lektion . . Dragonskolans gym är så fräscht, bara det gör allt roligare ! Och det är så skönt för ryggen och axlarna med styrka . . man känner redan efter två lektioner hur viktigt det är i vårt yrke.

Så nu är tisdagarna det man ser fram emot ! Känns lite bakvänt, men hey, det är en förändring : )
Nu ska jag ta mig en välbehövlig dusch och packa verktygsväskan inför morgondagens gesällkurs.Förresten så har man ju fått lön idag  : ) blev en liten slant för två fredagags lärlingsarbete, men som student uppskattar man det lilla. Så nu hoppas jag att jag får tag på mina älskade Vagabond stövlar i storlek 36 ; )


2. Rättegången.

Nu var dagen här. Måndag den 24:e september. Rättegången ägde rum på Umeå Tingsrätt.

Jag och Josse anlände på cykel exakt klockan 09.30 som vi bestämt. Jeanette mötte oss i dörren och tog oss till ett samlingsrum. Där träffade vi resten av gänget; advokaten, ljudmätar-snubben, de andra två vittnena och han som representerade Bostaden AB. Vi snackade om upplägget och hur det kändes. Snart var allt igång.
Vi fick inte delta under hela rättegången utan väntade snällt på vår tur.  Kenneth som håll ställningarna från vår sida kom in under ett break och berättade att vår granne Fernez ( vet inte alls om det stavas så, men.) dragit en riktig snyftare och fått med sig de flesta. Här snackades det om fester långt in på nätterna, springande i trappuppgången, hög musik, knackande på hennes fönster, (hon bor på tredje våningen, hur ?), och parfym sprayning i hennes brevinkast. Vi förstod att nu är det hårt mot hårt, ord mot ord.

Klockan blev tolv och vi avslutade för att äta lunch.
Det började bli nervöst när vi återvände. Snart var det min tur att vittna. Media var överallt, tidingar, tv . . äckliga journalister som ville kasta sig över dom viktiga gubbarna. Då var jag glad att jag var lilla jag.
Killarna var klara och Josse ropades in . . det tog ca 5 minuter, sen kom hon ut.

Jag skickades in. Hade väntat mig en rättssal med massa folk . . . klev i stället in i ett konferensrum med ett avlångt bord. Jag hänvisades till en stol på kortsidan, rakt mittemot herr Domare.
På min högra sida satt mitt lag, Bostaden AB´s lag, och på min vänstra sida satt hennes lag . . hon satt två stolar från mig. Jag undvek hennes blick och hon undvek min. Hon fanns inte, inte i min värld.
Jag fick beskriva hur jag uppfattat den tid vi bott på Istidsgatan. Jag berättade allt från början till slut . . sen började mitt lag på ställa frågor, sjävlklart utifrån det jag tidigare berättat för att gå in djupare på problemen. Allt gick bra. Sen var det hennes lag. En herre från hyresgästföreningen grillade mig med frågor, idiotiska å dumma frågor. Men jag tyckte jag klarade det bra, behöll lugnet. Det var dock otroligt frustrerande att se Fernez i ögonvrån hela tiden. Hon satt ständigt och skakade på huvudet, var tårögd och höll sig för ansiktet . . ibland fnissade hon till, SOM OM ALLT JAG SA VAR REN LÖGN !!!! Vanligtvis så hade jag fått ett damp-utbrott, för det där belåtna beteendet är mer än vad jag klarar av. Men hon skulle inte få vinna. Domaren tackade mig för allt och jag gick ut . .


Sen vet jag inte vad jag ska skriva mer. Men det här är stort . . domen kommer om tre veckor. Det är ju trots allt oss det handlar om, vår framtid. Ni kan garanterat följa den här händelsen i media. Men jag ber er, tro inte på allt som sägs. Bostaden AB smutskastas något så fruktansvärt. Det sista dom vill göra är att vräka någon. Idag fick jag se en hel lista med lägenheter dom erbjudit henne, så hon ska kunna börja om och må bra, men hon skiter i allt. I stället får bostaden se folk lämna vår lägenhet innan uppsägningstiden gått ut för att de känner sig trakasserade. Men vi ska bo kvar, vi ska ALDRIG låta henne vinna !

 http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=73925&a=919209&from=rss

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=919328

1. Historien bakom allt.

Lördagen den 18:e augusti flyttar vi in i vår lägenhet här på Istidsgatan. Vi fixar och donar under hela dagen och när kvällens mörker faller över höghusen fortsätter vi småpyssla och njuta av att äntligen vara på plats.
Snart börjar vi höra ett otroligt starkt ljud, kan jämföras med att någon slår mot balkongräcket. Därför besöker vi grannarna som har fest och frågar om även dom hört det hemska ljudet. Men icke. Det slutar under natten och vi somnar.

Söndagen den 19:e augusti  åker våra nära och kära hem. Mot kvällen kokar vi te och sitter nedbäddade i soffan med filtar och täcken. Vi har tv:n på, slötittar och små pratar. Tiden går och vid ca 02.00 ringer det på dörren. Alla blir tysta, tittar på varandra. Klara är den som först kommer på benen och kollar i kikhålet, "det är polisen!!" .. . hälften rätt, det var Securitas vakter. Grannen under oss hade klagat. Så vi bad om ursäkt, men vakterna sa att det var okej och önskade oss en fortsatt trevligt kväll. Vi tappade nu sugen, tyckte det var rent ut sagt jävligt pinsamt att vakterna skulle behöva besöka oss andra natten.

En vecka har gått.
Lördagen den 25:e augusti äter vi middag tillsammans. Vi tänkte fira vår första helg här, så Elin hade bakat en kladdkaka och till det dricker vi ett glas vin. Klockan närmar sig tolv och det ringer på dörren. Vakter igen. Vi undrade vad som var fel, och grannen under oss hade klagat. Så vi sänkte volymen på tv:n så gott det gick för att vi själva skulle kunna höra något.
Två timmar senare ringer det återigen på dörren, och samma vakt besöker oss för andra gången denna kväll/natt.
Vi tänkte att något måste ju vara fel . . men ..

Söndagen den 26:e augusti vaknar vi och är lite omtumlade efter natten. Efter att vi ätit frukost bestämmer sig Elin för att dammsuga sitt sovrum, vilket inte är så stort. Ca 5-10 minuter efter att hon är klar så ringer det på dörren. i tänkte att nu måste det ju vara grannen som kommer upp ! Men NEJ, en vakt igen !! Klockan 14.00 mitt på en söndag !! Han undrar om vi möblerat om eller fört oljud. . . hm, nope, Elin har dammsugit !
Ni kanske förstår hur det började kännas . .

Dagarna gick och vi kunde inte släppa det här. Var det fel på oss eller på grannen ?
På vår hatthylla råkade vi hitta några gamla papper från hyresgästerna som bodde här innan oss .. så med hjälp av namnet och lite hitta.se sökningar så kunde jag snart ringa herr F. Fick dock inget svar men lämnade ett meddelande. Berättade att vi verkade ha problem med en granne och undrade om det pågått tidigare.

En dag när jag kom in på salongen läste jag denna artikel i tidningen:
http://www.vk.se/Article.jsp?article=137688 
Nu förstod vi att det här var allvarligt. Läs även kommentarerna !
Det här var inget skämt .. .

Torsdagen den 6:e september var Josse och jag ensamma hemma. Vi hade klippt min lugg och ätit middag i köket. Strax innan klockan 20.00 placerar vi oss i soffan för att kolla på Idol. Vi softar och känner oss slöa . . småfnissar åt alla icke-talangfulla människor . . efter 40 minuter ringer det på dörren. Gissa vem ?! EN VAKT !
Han undrar om vi dansat eftersom det dunkat i golvet .. eller om vi levt om ute på balkongen. Vi meddelar vänligen med bestämt att vi inte tagit oss ur soffan de senaste 40 minuterna förrän han ringde på dörren. Han sa att det måste blivit något fel och bad om ursäkt.

Det vi förstått är att inget blivit fel dom här gångerna. Hon lider av något ingen förstår sig på. Vi har inte kunnat levt ett vanligt vardagsliv .. . hon spionerar om man är på balkongen, hon smygkikar bakom sin dörr när man går i trapphuset. Vi fick nog och kontaktade vår hyresvärd. Vårt brev hamnade i utredningen (!)
Det här var på allvar.

Klassfesten

Vid klockan sju rullade våra vänner in. Vi lyssnade på musik, drack goda drycker .. Camilla hade med sin vattenpipa som en del satt och puffade på. . det var trevlig stämning helt enkelt.

När klockan närmade sig tolv var de flesta på väg hem eller vidare till krogar. Och oturligt nog så hittar jag en J i en nerspydd säng . . så det var bara att trava iväg till toaletten och riva ur allt som fanns i sängen !
Och när vi väl fått ner henne i min säng med en hink, ja då kommer en ångestfylld och gråtande K till min säng och kryper ner . . . hade fullt upp med mina små älsklingar när vi har att E inte mår så bra . . och när K kikar in så är även den sängen helt nerspydd. Så det blev en lätt ruggig natt . . kunde inte slappna av då både J och E var helt lelösa . . så K och jag drack te och åt mackor. .

Så idag väntade självklart en massa städning . . och en extra tupplur . . å lite städning, å en uppfriskande dusch, och sedan en busstur till stan och mot lyxmiddagen, på Max :D

Har ikväll bara tagit det lugnt . . laddar inför rättegången i morgon. Låter som att damen under oss är nervös ..
hon trampar runt som en häst med kolik. Skriver om hela berättelsen från början till slut i morgon när jag har lite mer kött på benen.


Men nu måste jag verkligen försöka sova . . dröm sött folket : )

Och snälla ni, mina nära å kära som läser min blogg, skriv en liten kommentar, så jag vet att ni läser !!!
Skulle uppskattas : )
Å tack Hellan för ditt lilla inlägg . . jag fattar vad du dillar om, ¨å självklart är du välkommen hit upp ! *

fuck you . .

Känner mig sjukt oinspirerad ikväll, så det här inlägget blir inte så innehållsrikt .
Är låg, trött, hängig .. . och har en näsborre ur fuktion eftersom den är helt igentäppt.
Och till råga på allt så har vi ju vår sjuka granne som aldrig kan ge upp . . vad vill hon oss ?

Men men, rättegången håller hus på måndag .. och jag ska vittna, sen hoppas jag att detta får ett slut.
För er som inte fått ta del om hela den historien uppdaterar jag berättelsen när mer ork finns ..
Snälla ni, knåpa ner en liten uppmuntring eller några peppande ord, så kanske jag blir lite mer uppåt inför morgondagen då det äntligen är fredag !
Puss på er och sov gott : )

Fikabuffé på Starz !!

Yes oh yes .. du hörde rätt ! FIKABUFFÈ !!
Pernilla i vår klass fyllde år idag, så vi bestämde oss för att fika tillsammans efter skolan eftersom vi inte hunnit träffas så mycket än. På Starz kan man då betala 69 kronor för en buffé ! Så briljant :D
Kaffe, The eller läsk ingår med fri påfyllning . . och sen, jaa, sen . . voj voj voj !
Kladdkaka, morotskaka, prinsesstårta, cheesecake, melon, vindruvor, mörk choklad, äpplen, päron . . . å en massa massa små snittar men choklad å hej å håå ! Ni hajjar inte . . det där va lyx . .
men man kan ju självklart inte behärska sig och äta normalt, så man knallade illamåendes därifrån :p

Men klassen känns himla bra, vi hade sjukt roligt idag och skrattade så att tårarna rann . , , bådar gott inför festen på lördag ; ) Längtar !


Och nej, jag vet inte vem du är Kalle . .


tuesday

En blandad dag . . börjar med det trista för att peppa upp å avsluta med det braiga *

BOTTEN-NAPP:
* Har vart otroligt trött idag ..
* Fått huvudvärk idag IGEN ! Glömmer bort att dricka vatten när jag är i skolan . . måste verkligen ta med mig en flaska i morgon å få fason på dummheterna.
* Har redan ont i kroppen efter dagen styrketräning . . .bådar inte gott för kommande dagar ..
* LÓreal visningen var överfull .. . å eleverna fick som vanligt lämna plats . . stog i 90 minuter .
* Tappade bort Elin när vi cyklade hem, visade sig att hon stannat på grund av magplågor.
* Elin har nu jätteont i magen .. . så jag är mäkta orolig :/ jag tippar på att det är njurarna . .

LJUSA STUNDER:
* Styrketräningen idag, va så skönt. Å vi har världens tuffaste lilla tant till fröken som gymmar i träskor :D
* Make up lektionen va great ! Så skönt att bli ompysslad . . bas och bryn var det idag, å vi Gävle tjejer regerade med alla våra kunskaper : )
* Åt en grillad bagel med lax på stan, den va god . .
* Fick lite ny inspiration på visningen, alltid bra inför hösten !
* Hösten är här .. luften är frisk .. och det är kallt, men man fryser inte. Njöt av promenaden hem från stan ikväll.

Nu lockar kudden . . ska orka med kunder i morgon och information från Lánza.
Slepp tight *

lot of love ~

Jag kände att jag måste skriva om mitt folk. Mina vänner som just nu känns för långt borta. Trion i Sundsvall .. . som är en "trio" pga att jag är här . . annars hade vi vart en "fyrio". Ibland vill jag bara så gärna bo med er, hos er, i er stad.  *

Johanna, som jag delat mina senaste tre år med. Jag går inte runt å saknar dig varenda minut, för det har jag inte tid med, men när jag saknar dig, då jävlar saknar jag dig .. du vet *
å när jag tänker på Johanna så tänker jag automatiskt på folket jag brukar möta i livet i Gävle ..
Natta, pojkvän Aspen, pojkvän Sågen, pojkvän Patrik .. . hela den ligan, som man alltid har så kul med !

Hellan, som även hon vart en av mina vapendragare dom tre senaste åren. Vi ses inte ofta, vi hörs inte ofta . . men vi tycler om varandra ofta. Hon är en vän som finns där oavsett, och som jag saknar så otroligt mycket *

Familjen. Dom ringer varje dag, en gång var, mamma, pappa å syrran. Å när mamma skickar upp viktiga brev som jag fått hem så följer det alltid med små post-it lappar där det står att hon saknar mig.
Och när lillasyster ringer och säger att det är tomt utan mig så blir jag varm i kroppen .. för hon är speciell.
Vi har kommit varann så nära de senaste åren.

Min bästa vän .. . min absolut bästa vän, Mattias. Eftersom vi började som vänner, men lät det växa till något mer, känner vi nu varandra både utan och innan .. . men ändå inte alltid så bra som vi tror : ) vilket har sin charm. Jag mår bra när jag får vara med dig, för jag trivs i ditt sällskap, vi har alltid så sjukt roligt tillsammans .. . alla pussar och kramar är en megafet bonus, för utan vår vänskap vore vi ingenting.
Och vi vet vad vi har att se fram emot : ) det är det som får mig att kämpa ..

ALLA ni .. . ni är hjärtligt välkomna att hälsa på mig, var inte rädd för att tränga er på,
för det skulle uppskattas .

Världens största kram till er *

Terror måndag . .

Vaknade 06.40 . .. kändes förjävligt rent ut sagt. Kunde verkligen inte somna igår, låg vaken till klockan två, vilket är på tok för sent om man ska upp till skolan. Hade sällskap på msn iaf, thanks : )

Inte blev man piggare av att se regnet piska mot fönstret .. så det var bussen till skolan som gällde. Jag hatar det, vill cykla på morgonen, så länge det går innan snön faller .. man blir så mycket piggare och får en bra start på dagen.
I skolan var det damklippning med formblåsning som gällde utifrån den ritning vi haft i läxa. Lärorikt, sånt man inte gör annars. Efter skolan tog vi en liten runda på stan. Jag köpte nya träningskläder, så man får känner sig lite med puschad till styrketräningen som börjar i morgon, dom va grymt snygga ! Å billiga ..
Sen gjorde jag ett kap, hittade en skitbra almenacka för halva priset, med döskallar på :p

Väl hemma hade jag grym huvudvärk och frös . . led troligen av sömnbrist. Men Elin lagade en underbar middag, linsgryta med morötter, kål, linser, curry å paprika .. den värmde gott i magen : )
Men jag kände mig tyvärr inte piggare ... så jag tappade upp ett bad med en nedrans massa skum i och kröp ner. Jag var så frusen att det stack över hela kroppen . . och efter en stund så försvann jag.
Vaknade med ett ryck av att det pulserade i hela skallen, det kändes som att jag skulle sprängas !! Värsta feberattacken .. . så jag klev upp, drack en kopp varm choklad å kröp till sängs .
Så här ligger jag nu, är ruggigt trött, å  kommer ikväll att somna utan problem. För i morgon väntar först en make up lektion, och därefter engelska .. . ett riktigt grispass ! Som avslutning har vi styrketräning i skolans fina gym, längtar !! Ja, ni hörde rätt, STINA längtar efter att få träna ; )
Och efter skolan är planen att käka nåt på stan innan LÓreals visning på Rex börjar . .. niiice !

Men sov gott folk .. . å puffa till kudden ordentligt // love *" som bubblande skumbad när de lurviga dansar av balkongen midnattsafton ut .. "
( jag hade lite roligt med kylskåps poesi igår, hihi )Kommenteraren Kalle, vem är du ?

myskväll

just nu väger kärleken tyngre till söndagar än vad hatet gör : )

Vi tog en skön promenad till ica och handlade .. va så skönt ute, genade genom skogen på hemvägen ..
det luktade så gott .. . å det va så fint, grönt å gult å rött. Är en naturmänniska, inget asfaltsbarn.
Vi pratade om alla friluftsdagar man haft å alla mysiga utflykter man hade när man var liten  .. .

Väl hemma så satte vi igång med matlagningen. Tagliatelle med pastasås gjord på strimlad lövbiff, paprika, champinjoner, fransk senap och örter. Det la sig vackert på tungan, så jäkla gott !!
Åsså har jag bakat en kladdkaka tills Elin kommer hem : ) men jag måste nog gömma den så
att hon äter lite mat först .. . mamma Stina ska fixa, annars sätter hon nog i sig hela kladdisen innan vi andra hinner ropa hejj ! :D

--------------------------------------------------------------------

Det finns en tjej i staden Gävle som har en trevlig blogg, Sarah.
Den gör en glad på alla sätt å vis, känns rak å ärlig.
Hon känns som en livsnjutare och verkar ha en himla koll på allt som har med
wellbeing att göra. Spana även in hennes härliga foton !

www.sarahlinnealarsson.blogg.se

SÖNDAG - älskar / hatar

Vaknade vid klockan elva av att solen sken . Kände mig utvilad, var längesen jag hade en sovmorgon.
Gjorde i ordning en ordentlig frukost och njöt i fulla drag av att äntligen bli av med knorret i magen.

En kopp grönt te (smaksatt med ingefära + citron)
Ett stort glas smootie (naturell yoghurt + banan + hallon)
Ett ägg med tillhörande Kalles kaviar
En polarmacka .. .  . å det var så gött, det ska gudarna veta : )

Och vad har jag gjort därefter ? .. . inte mycket, men ändå mycket .. . typiskt söndagar.
Började med att röjja upp i min lilla vrå.
(jag äger ju inget eget rum utan bor bakom lite svart tyg i vardagsrummet.)
Därefter tog jag tag i min garderob/skrubb som verkligen behövde sig ett litet lyft .. jag förstår
verkligen inte vart alla kläder kommer ifrån (!) men fint blev det. Pedanta Stina gillar när det är ordning.

Sen har jag handtvättat lite stickade kläder i badkaret ... å målat naglarna läckert mörklila.
Å fått en vitamindryck av Klara, smaskens ! Apelsinjuice mixat med mängder av frysta hallon . . blir lite som en
lös sorbé : )
Har även letat lite bilder till morgondagens läxa . . damklippning + formblåsning. Ska ha en bild å göra en ritning
som vi sedan ska klippa på docka. Trist : JA ! Lärorikt: JA ! så det går väl jämt upp till sist ..

Nu väntar vi på att Elin ska komma hem, med visning dvd:n . . . Entirety Show : ) så längesen man såg den ..

Annars då, tussat runt i farmors hemstickade raggsockor hela dagen .. . å myst i min nyinköpta, knälånga, marinblå kofta . . sååå skön, inhandlades på Slumpens Second Hand för 95 kronor.

Nu ska vi tydligen på Ica å handla mat .. . Klara är rastlös, haha, men det är bara för att hon vill ha
min dator ;p
 

Fortsättning följer *

klockan 02.45, natt mot söndag.

Klockan är sent. Det är nu lugnt och tyst i kollektivet .. . och eftersom jag inte kan sova så tänkte jag att detta
är ju ett ypperligt tillfälle att berätta om mitt liv i Ume och varför i hela friden jag befinner mig just här.


En vecka innan skolstart fick jag beskedet att jag kommit in på utbildningen,
(påbyggnadsutbildning inför Gesällprov för frisörer) så det var bara att packa om flyttlådorna och planera.
Eftersom jag bott i Gävle de tre senaste åren men i somras flyttade hem till ljusdal igen så stod alla lådorna i garaget o-upp-packade . . . ganska najs, behövde bara checka av !
Så tidigt som tusan en morgon styrde jag, mor å far kosan mot Norrland. Otroligt tråkig väg att  köra måste jag säga .. . uppåt, rakt fram, uppåt, rakt fram, över nån kustbro, uppåt .. . åsså lite mer rakt fram.
Men väl framme i Ume så svängde det å fanns lite rondeller iaf : )

Och här skulle jag nu bo .. . i kollektivet på Istidsgatan, Nydalahöjd.
( tro inte att detta är ett kollektiv som i filmen Tillsammans nu, icke .. )
På plats var Josse .. . rödtottan från Älvkarleby .. och snart dök även blondinen från
Bergby upp, presenteras vid namn Klara.
Och efter en hel hög med vägbeskrivningar å vilsekörningar så dök även Gävles stadsbo Elin upp !
Fulländat ! Å här bor vi nu tillsammans, i ett kaos av kläder och skor.

Jag ska försöka få upp lite bilder .. för det går knappt att beskriva.
Men i hallen finns nog ca 15 par Converse pjucks, varav ETT par är mina.
( dom minsta, stl 34, lätta att hitta. )
och sedan finns tre hyllor på väggen med skor, och en låååååååång rad nedanför .. .
å ändå så jag jag nog tio par skor i min skrubb, å Klara har nog lika många på sitt rum ..
Å hyllan i badrummet ska vi inte ens tala om .. tänkt dig själv:
Fyra tjejer med samma yrke och intresse .. ALLT handlar om utseende .. produkter i määngder !

Så efter en månad tillsammans så satt jag och reflekterade över våra roller här .. vad har man upptäckt som man inte visste om varandra ? Svar : EN HEL DEL !!

Josse - vi har inte umgåts så mycket tidigare .. och att ta det stora steget mot att bli sambos var inte en dag för tidigt. Ständigt glad å på alerten ! Å det visade sig att hon äter kaninmat .. bara grönsaker å gräs : )
Men man ska passa sig, för man vet aldrig vad som kommer ur den där lilla munnen,
kan vara fräck som faaan ! Å är duktig på att pika oss :p

Klara - hm, "den tysta å försiktiga lilla Klara" .. . BULLSHIT ! Hon har visat sig ha damp, ropar "kuken" så
fort något går snett, vilket kan innebära något så löjligt som att tappa en vitlöksklyfta på golvet .. .
åsså är hon senil, glömmer stänga av spisplattorna, jääämt ! Å är det inte spisen så är det kaffebryggaren.
Och som grädde på moset så är hon även hypokondriker, haha ! :D
nesselfeber, hudcancer, knöl i halsen, utslag, lösa tänder, tappade tänder .. . varje dag hör man nåt nytt.
Men kuken, inte fasen gör det nåt !

Elin - CHOKLAD ! När Elin får choklad blir hon glad .. å när Patrik ringer blir hon glad ... å när hon får baka blir hon glad. Däremellan så har hon ungefär hundrasjuttioelva ångest-attacker varje dag, som orsakas av allt ! :p
"nja, men asså .. lr jag vet inte, men typ .. . äh, skitsamma, jag orkar inte .. . "
Men angående bakningen .. under två veckor hann hon bjuda på: hallongrottor, kladdkaka, chokladbollar ¤ 2, chokladmuffins, tigerkaka .. något glömt ?

Stina - ja vad skriver vi här ? det här ska ju tjejerna få skriva egentligen.
Frågade dom lite försiktigt idag när vi pratade om det här ..
"Du är alltid glad .. . å vågar säga vad du tycker, i alla lägen .. såå .. . "
Å sen kom inget mer .. . "sååå ?" .. . fick ur dom att dom alltid var på sin vakt ,  haha !
Lät ju farligt det där, som om jag är värsta kaptenen som delar ut straff i form av armhävningar :p
Nja, ska nog ta tag i det där .. vill ju veta om jag har några fula vanor !


Men shit, det här blev ju långt .. hur långt ska man skriva i en blogg ?!
Men det är ju kul, å jag är ju faktiskt nybörjare  .. vet redan vad jag ska skriva i morgon !
Kommentera gärna, hissa eller dissa : )

Puss å G´natt *


all alone ..

för första gången ensam i lyan här i ume.
Elin är hemma i Gävle .. å Klara å Josse är på fest.
Vänta, ska berätta från början . .. *

Fredag - plan: Inflyttningsfest hos Gustav och C/o på Ålidhem (studentgetto).
Vi käkar middag tillsammans, gör oss i ordning, är lagom taggade för
att träffa nytt folk, hänga, bara knyta kontakter å slippa sitta hemma.

Tar en taxi, kommer på plats ... hm, ett studentkaos. En salig blandning killar ..
och ett gäng tjejer som verkade tappat intresset för mode år 2001 .. .
å när vi vart där ca 20 minuter drar Gustav till Corona, där det tydligen krävs studentleg,
vilket vi inte har .. . så nu kände vi , få se nu .. INGEN !
Eftersom jag ska upp å jobba å ta emot kunder klockan tio i morgon bitti så beställde
jag en taxi hem ..
en mysko snubbe körde mig, han pratade om att han bara ville sluta sitt pass och
åka hem. Kändes otroligt inspirerande att bli körd av honom.
Han påstod även att han tjänade sämre än stadens studenter .. . försöööök övertala mig !!
å när jag lite kliver ur taxin säger jag snällt; "hoppas du står ut de få timmer som är kvar av ditt pass nu då"
å han svarar ; "näe, jag får nog köra över mig själv!"

Shiiet .. . sprang in till porten ¨å låste in mig i lägenheten ... fy farao ! Gillar inte folk som sprider
"negativa" känslor .. .

------------------------------------------------------------------

Köpte en ny tröja idag .. . t-shirt från Nebraska, ruggigt snygg.
enkel, klä upp till fest och klä ner till vardags, perfa : )
I morgon efter jobbet blir det nog en liiten sväng till Slumpens second hand på hörnet ...
hoppas Klara å Josse kan göra mig sällskap, om dom inte är alltför bakis, moahaha !

Sleep tight and dont let the big bugs bite * tjing ..

shit, va galet ..

 .. . jag har en egen blogg (!) å vad tusan ska jag skriva här nu då .. ?

Näe, men jag tänkte faktiskt såhär:
Eftersom jag nu styrt min kosa mot nordligare breddgrader
och bosatt mig i "UME" så har ju ni där hemma ingen aning om vad
jag har för mig här uppe !
Förutom när ni frågar: "Hur har du det ?!"
Å jag svarar: "Fiiiint, trivs som fisken i vattnet !"

Tänkte att här ska ni få hänga med lite bättre .. för nog fasen händer här grejjer ska ni veta !
voj voj ! ( som Vickan skulle ha skrivit. )
Jag ska nu göra mitt bästa för att ta mig tid att knåpa ner något här varje dag ..

såå .. vi säger väl god natt, so long ... på återseende ..

och förresten; VÄLKOMNA ! : )

Välkommen till min nya blogg!