Upp som en sol, ner som en pannkaka ..

Ungefär så kan livet se ut ibland. Och nu börjar jag nog se höstsolen igen.
Jag har haft en välbehövligt blogg-paus, då fokus har legat på allt annat än medievärlden.

Tänkte att jag skulle snudda lite vid ytan av hur den senaste tiden sett ut. Under sommaren såg planerna bra ut. Jag hade mitt jobb, det började rulla på bra, vi kikade på bostadsrätter och planerade en resa i vinter.

Sen blev det svart.
Jag touchade nog den där omtalade väggen ..
Kroppen sa ifrån, mitt tempo och min livsstil var inte längre fungerande. Detta resulterade i panikångest .. i början kom det som attacker. Sedan fanns det där hela tiden. Och jag har insett att jag nog får leva med detta.

Jag blev sjukskriven .. 21 jävla år och sjukskriven för stress. Har aldrig känt mig så vilsen i hela mitt liv. Och inte blev det bättre .. när jag varit hemma en vecka blev jag uppsagd från mitt jobb.
Frågorna snurrade i huvudet och jag blev inte klok på någonting. Jag såg inte riktigt meningen med livet för en stund . . Den panik som fanns i kroppen är obeskrivlig, och jag vill inte att någon ska behöva uppleva den.
Vart ska jag ta vägen ? Vad ska jag jobba med ? Kommer jag ens kunna jobba igen ? Har jag kastat bort hela min utbildning ? Är det här rätt stad för mig ? . . . snurr snurr snurr.
Alla framtidsplaner fick läggas på hyllan. Nu koncentrerade jag mig enbart på att överleva. Att klara sig ekonomiskt och hitta ett bra och billigt boende är inte det lättaste. Och ja, överlever gör man alltid, och det finns dom som har det sämre. Men man blir fruktansvärt egoistisk och ser bara sina egna problem när allt rasar under ens fötter.

Genom den här vandringen har jag fått sån otroligt bra hjälp. Jag brukar klaga på landstinget. Men nu kan jag inte annat än att vara evigt tacksam. Jag har fått den bästa tänkbara hjälp man kan få.
Och för att inte tala om mina nära och kära .. min familj .. T, Sarah och Johanna som har fått fånga upp mig här i Gävle. Alla andra, ni är många.
Jag har upptäckt att det finns dom i min närhet som sitter inne på fina råd och bra information - Jenny och Tommy, TACK.

Nu har jag snuddat vid ytan .. det har varit hemskt, och det finns mycket mycket mer.
Men det är för privat. Ni vet i alla fall vilka problem jag har haft.
Och anledningen till att jag skriver detta är inte för att ni ska tycka synd om mig. Utan det är för att det finns så många där ute som lider av samma symptom. Jag vill kunna hjälpa, och jag vill visa att panikångest inte är något att skämmas för. Det är så vanligt.Men som sagt .. jag börjar se höstsolen igen !
Idag är min första dag som arbetslös. Lika bra att vänja mig, i alla fall för en månad framöver. Och under den tiden har jag massor att pyssla med ! Packa flyttlådor och fixa en ofantlig mängd papper.
För den 1:a november blir det nog kaos .. men ett bra kaos. Vi flyttar då in i vår nya hyresrätt !! Och samma vecka börjar jag på mitt nya jobb .. som egen företagare : )
den ni !
Kommentarer
Postat av: ..:Sarah:..Min underbara!

min bästa vän.. jag vet ju redan, ändå fylls ögonen med tårar.. kanske för jag vet och sett, kanske för du är så skör samtidigt så stark. Kanske för att du trots dina egna demoner hållt min hand så hårt. Tack! Stina, jag älskar dig så mycket! Du är en underbar människa och vän. Panikångesten kan göra sitt bästa med att försöka ta dig.. jag står vakt.. med kramar och kärlek berädd. ALLTID!2009-10-01 @ 12:39:18
URL: http://sarahlinnealarsson.blogg.se/
Postat av: Angelica

Jag är säker på att du kommer lyckas superbra. För du klarar ju allt, så tänkte jag alltid när vi småkluttar såg upp till dig på frisör.. Sen är det svårt att inte tycka om dig! :)

2009-10-01 @ 12:42:20
URL: http://angelicapennerdahl.blogg.se/
Postat av: kusin annelie

Hello! kul att du mår bättre! förstår hur jobbigt det är! Har varit arbetslös i en månad nu å väggen har varit ruskigt nära,alla dessa tankar man har i huvudet tar ju kål på en.Du måste skriva var ditt företag hamnar,jag å sambon brukar befinna oss i Gävle ibland (läkarhuset) så vem vet kanske man kikar in om det ligger i närheten.Vore skoj:) stort lycka till nu med flytt och firman,eget företag klarar du galant! Och försök att inte glömma bort dig själv i denna positiva kaos som väntar,man måste vila ibland:) kram på dig! //kusin annelie

2009-10-01 @ 12:55:07
Postat av: Jenna

Älskade lilLA vän.

Jag vet precis hur du känner, har själv lidit av detta i ett par år och tror mig du kommer åka upp och ner, men det är bra att du fått hjälp för det finns det, du är jätteduktigt som vågar berätta detta, det finns enormt många som ej vill berätta för någon för man känner sig knäpp och tokig =( du är inte tokig, bara mänsklig =) du är fantastisk...

Stor kram från mig

2009-10-01 @ 13:42:33
Postat av: Li

Åh tack :) Du är också jättefin!

Ja dom satt jättebra!Vilken tur att du haft sådant bra stöd och att det börjar ordna upp sig :)

KRAM

2009-10-01 @ 14:39:49
URL: http://skarpast.blogg.se/
Postat av: Tommy

Tack själv :D

2009-10-01 @ 14:50:15
Postat av: Anna

Det är vid såna tillfällen man märker vilka man verkligen kan lita på, och se vilka som finns där som stöd och uppmuntran. Vissa har ju en tendens att bara försvinna när sånt händer...

2009-10-01 @ 14:59:05
URL: http://akatalektisk.blogg.se/
Postat av: vintageretroprinsessa

Livet är som en bergochdal bana :)

bara att följa med :)Glad att du ska starta eget spännande :)

Undra vad det kan vara för spännande ?Massa kramar till dig :)och kärlek :)

2009-10-01 @ 15:00:43
URL: http://bambii.blogg.se/
Postat av: Mathilda

Du kommer att klara allt galant. Jag beundrar dig så ofantligt mycket Stina. Jag vill att du ska veta det. Ibland är det nog menat att man ska gå igenom sådana här perioder. Jag är säker på att något stort och vackert väntar på dig. Ibland behöver vi ruskas om och jag tror att du har fått din beskärda del omkruskning för ett tag framöver. Du kommer att gå hel ur det här.Du är bäst!

2009-10-01 @ 15:11:12
URL: http://emwebe.se
Postat av: Anonym

du har fått till det ganska bra,eller riktgit bra måste jag säga. du har vänner,kille,en bostadsrätt och eget företag. då kände jag direkt att jag ändå inte kan relatera,ditt liv är ju perfekt

2009-10-01 @ 16:29:56
Postat av: Anonym

lycka till med allt! kram från bollnäs :)

2009-10-01 @ 16:55:43
Postat av: Malin

gud.. det är så skönt (ursäkta) att läsa detta av någon i samma ålder. Med dig skulle man kunna prata i timmar om detta. Har precis samma sak, som många många andra. Du har stöd från många håll låter de som, de låter töntigt, men ja lyssnar gärna om du vill prata :) skönt att du ser ljuset, det kan vara svårt när man har kommit så långt ner. Kram!

2009-10-01 @ 16:56:07
URL: http://mjaouliin.blogg
Postat av: malin

Tänkte bara skänka en lite tanke och vad skönt att läsa att du börjar se höstsolen! Den beryktade väggen är mycket närmare än många tror och man kan slå i den när man minst anar.Tänk på att det som inte dödar, det härdar! Och jag håller alla tummar för din nya framtid! Egen företagare låter minst sagt spännande och har det fortfarande med hår att göra lär det gå riktigt bra! Önskar att det fanns frisörer som dig längre söder ut (att döma av vad jag sett och läst)Massa varma kramar

2009-10-01 @ 17:08:14
URL: http://sundaychic.blogg.se/
Postat av: Anna

fina söta du! Härligt att du börjar må bättre!

Hehe tack du mne jag vte inte för tillfället om jag är speciellt bra, känner mig lite vilsen :s, kanske är stress jag vet inte.

Gävle känns inte så lockande om det inte finns jobb där, men vi får väl se. Kommer något bra erbjudande vet man aldrig ;D

Vore ju toppen att arbeta några tillsammans. Är väl glad om man ens får jobb i det här läget =)

2009-10-01 @ 18:03:01
URL: http://anna1988.blogg.se/
Postat av: malin

Tack så mycket! Jag är riktigt nöjd med den faktiskt :)Hoppas du får en udnerbar vecka här hemma i sverige med! Levande ljus, pill i håret, varmt te och mysigt sällskap är inte heller fel... fast jag hoppas på att jag är brunare än hela sveriges befolkning nästan vecka. Drömma kan man ju alltid ;)

2009-10-01 @ 18:14:17
URL: http://sundaychic.blogg.se/
Postat av: fine

åh.. jag vet hur det där med panikattacker och panikångest funkar.

Skönt att läsa att du mår bättre, det glädjer mig!

2009-10-01 @ 18:44:59
URL: http://fine.webblogg.se/
Postat av: Johanna westberg

Allt kommer blli såååå bra gumman! jag längtar verkligen! Det finns inget ont som inte har nå gott med sig. :) Ses på yogan ikväll! love you!

2009-10-01 @ 18:45:37
Postat av: Anna

Oj vad grejer det hade hänt.. skönt att du verkar komma upp på fötter igen & att allt verkar ordna till sig. Vi får prata mer på måndag :) jag vet inte om den anonyma personen som har kommenterat där uppe är seriös eller inte, hur f*n kan man skriva ngt dyligt!? trötta människa!ha en fortsatt bra dag stina! kramar!!

2009-10-01 @ 19:07:28
URL: http://annawess.blogg.se/
Postat av: fanny

Goaste Stina! Jag beundrar dig, jag tycker du skrev det där väldigt bra! Och starkt jobbat!

Väldigt glad att jag träffat på dig :) INTE bara för min frisyrs skull hihi!

Vi ses på måndag, jag längtar!!

2009-10-01 @ 20:07:50
URL: http://choooselife.wordpress.com
Postat av: elli

lycka till :D

2009-10-01 @ 22:08:21
URL: http://elinbollismalmqvist.blogg.se/
Postat av: Adam Sagström

Tycker du är sjukt tuff och bra som vågar stå på dig och berätta. Du är en krigare och jag är inte ett dugg orolig för att du inte ska komma tillbaka. Du har ju hälsingeblod i dig;) Sånna jäntor är inte att leka med...Kämpa på så hörs vi vidare vännenps. Frisörerna i usa är så dåliga att du anar inte, det hade lika gärna kunnat vara en grävmaskinist som klippte mig sist! ds.kram

2009-10-02 @ 04:58:46
URL: http://adamsagstrom.se
Postat av: Kicki C

Fina, fina Stina! Tårarna trillade när jag läste din blogg - är inne och håller koll på hur Du mår emellanåt. Linda dom här raderna runt dig, och låtsas att det är en kram från mig!!!!

2009-10-02 @ 07:40:24
Postat av: Ylva

Starkt jobbat och hoppas du kommer känna dig bättre snart!

Vart ska ni flytta och vad ska du jobba med!? ;)

2009-10-02 @ 08:40:45
URL: http://yllenylle.blogg.se/
Postat av: Malin

Starkt av dig att resa dig upp. Se problemen. Och börja leva och gå vidare.. Panikångest kanske du har hela livet. Men det handlar mycket om att lära sig att hantera det. You can do it! :)

2009-10-02 @ 09:54:39
Postat av: Lisa

Skönt gumman att det känns bättre. Försök att lära dig känna igen kroppens signaler när det börjar bli för mycket. Man gör det efter ett tag. Det är faktiskt så att man måste tänka på sig själv och sin egen kropp oxå. Inte bara räcka till för alla runt omkring. Tror att det är något som vi tjejer måste träna på ;). Träningen och promenader har blivit mitt andningshål och bästa sättet att stressa ner. Lycka till med din nya lägenhet och firman. Många kramar från Växbo

2009-10-02 @ 11:12:39
Postat av: Li

Haha snygga skor gör att man trycker snabbt på knappen ;)

2009-10-02 @ 13:36:49
URL: http://skarpast.blogg.se/
Postat av: S

När jag läser det du skrivit kan jag inte annat än känna igen mig. Jag har inte vetat vad det är för fel på mig. Jag har lätt för att få ångest och ett litet snedsteg känns som ett fall från ett berg.

Jag skriver inte detta för att jag ska må bättre utan för att genom att du snuddat vid din historia har jag fått lite mer förståelse för min.Så skönt att höra att du är påväg upp. Hoppas du lyckas finfint med ditt nya företag.Styrkekramar från Blekingetjej!

2009-10-05 @ 12:44:27
URL: http://ordinaryme.blogg.se/
Postat av: Lisa

Skönt att du mår bättre nu och börjar se höstsolen! Vart ska ni flytta? :) STOR KRAM!

2009-10-05 @ 14:12:03
URL: http://www.lisanorling.se
Postat av: Li

Hihi tack :)

2009-10-05 @ 14:28:45
URL: http://skarpast.blogg.se/
Postat av: Therese

jag blir rörd när jag läser detta inlägg och jag är så stolt över dig min älskade vän. jag tror att många många tycker det är skönt att läsa detta inlägg, du bevisar att man kan ta sig upp från ett fall som gjorde så ont. det är bara att inse livet är inte spikrakt som man ibland kunde önska att det var. du vet att dörren står alltid öppen för dig, skulle vara så mysigt om jag skulle få rå om dig en stund.tiden läker alla sår. en del lätt, en del tar längre tid och kräver mer arbete. fortsätt i din takt och var rädd om dig min älskade vän.

2009-10-05 @ 15:08:14
URL: http://tessielessiesdagbok.blogg.se/
Postat av: Milla

Tycker att det är himla bra att du skriver om de här sakerna, för precis som du säger så är det ingenting att skämmas för. Jag gick samma öde till mötes som dig i våras när jag blev "varslad" under min tid som sjukskriven. Det suger, men man får försöka glömma sådana skitstövlar och gå vidare. Va roligt att du startar eget förresten - jag arbetar också på det men det ligger nog lite längre fram i tiden för mig tyvärr. Vad är det du ska starta för företag? Håller alla mina tummar för att du ska må bättre snart!

2009-10-05 @ 16:18:37
URL: http://elkade.blogg.se/
Postat av: Mallan

Du verkar vara en väldgit fin människa som är stark och det är imponerande att du orkar berätta det för oss andra här i bloggrymden!Ett stort lycka till med ditt egna företag och allt annat här i livet :)

Du kommer att klara det!

2009-10-05 @ 19:34:11
Postat av: Emma

Skönt att höra att du är på fötter igen och börjar må bra :) Och superkul att du ska bli egen företagare! Lycka till med allt - det går säkert superbt :) Kramar

2009-10-05 @ 22:28:50
URL: http://emmamartinelle.blogg.se/
Postat av: Mimi

Ja, jag har ju det :P hehe.

Får hålla tummarna på att ni kanske förflyttar er då när jag kommer hem, älskar den där lägenheten.

Hoppas det gick bra med gf och att ni fick lägenheten, kan väl höra av dig så jag vet om jag flyttar ut den första eller inte :PHa det toppen!

2009-10-06 @ 10:29:37
URL: http://mimibodin.blogg.se/
Postat av: Lillasyster Johanna

Du är så underbar <3

2009-10-14 @ 01:06:59
Postat av: maddo

men finaste du, ad ledsen man blev av att läsa det här :(men samtidigt glad, för underbart att du kan se ljuset igen, jag tror på dig, allt kommer att bli bra!

lät spännande det där om egen företagare också!

hoppas mer info kommer ;)

2009-10-15 @ 12:21:29
URL: http://maddonielsen.blogg.se/
Postat av: Madelene

Panikångest är så himla vanligt! Allt yngre och fler drabbas och det är absolut inget att skämmas för!

Stort grattis till det egna företaget, vad det nu än är? =)

Hoppas att livet är på topp i dagens läge!

2009-11-08 @ 20:13:07
URL: http://maddeluttten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback